Exploreaza imprejurimile Brasovului si bucura-te de frumusetea Lacului de Smarald si a Coloanelor de Bazalt. Viziteaza si Cetatea Rupea pentru o incursiune in trecut, iar in satul Viscri vei gasi farmecul autentic al vietii rurale. Aventura te asteapta in aceste locuri minunate!
Racos
Lacul de Smarald – s-a format in fosta cariera Brazi, fiind o cariera de exploatare de bazalt. Are o adancime de aproximativ 10 metri, denumirea provine de la culoarea apei. “Palnia” s-a umplut cu apa in urma precipitatiilor abundente si a topirii zapezilor, insa exista posibilitatea sa existe si izvoare subterane care mentin nivelul apei, fiind acelasi de ani de zile.
Coloanele de Bazalt – au o vechime de peste 1,5 milioane de ani si sunt rezultatul scurgerilor de lava din timpul activitatii vulcanice, din Muntii Persani. Coloanele au o inaltime de aproximativ 12-15 metri si transmit o energie pozitiva daca stai langa ele.
Vulcanul stins de la Racos – ultima activitate a vulcanului a fost in anii 1300, iar eruptiile erau de tip efuzive, adica erau silentioase si arunca lava la suprafata cu viteza mica. Daca inainte geologii exploatau zona pentru zgura vulcanica, acum aceasta zona este una protejata. Locul este asemanator cu cel de la vulcanul Etna, acolo regasindu-se aceleasi tipuri de roci si culori.
Castelul Sukosd-Bethlen – Castelul Sukosd-Bethlen, situat in Racos, judetul Brasov, este un monument istoric construit in secolele XVII-XVIII de familiile nobiliare Sukosd si Bethlen. Reprezentativ pentru arhitectura renascentista cu influente baroce, castelul se distinge prin bastioane, turnuri si o curte interioara eleganta. Astazi, este un important obiectiv turistic si cultural, gazduind diverse evenimente si expozitii.
Cele 4 obiective turistice se pot vizita cu un singur bilet, iar pretul acestuia este de 20 lei/adult si 15 lei/copil.
Rupea
Cetatea Rupea – a fos atestata documentar in anul 1324 si este una dintre cele mai vechi cetati din Romania. Cetatea este impartita pe trei incinte si anume, Cetatea de Sus (sec. X-XII), Cetatea de Mijloc (sec. XV) si Cetatea de Jos (sec. XVIII). Are o asezare strategica, fiind la intersectia drumurilor principale care uneau Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania.
Program de vizitare: | Tarife: |
Perioada 01 noiembrie – 31 martie: 9:00 – 17:00 Perioada 01 aprilie – 31 august: 9:00 – 20:00 Perioada 01 septembrie – 31 octombrie: 9:00 – 19:00 | Persoane Adulte – 15 lei / persoana Persoane Adulte cu audioghid – 20 lei / persoana Copii până la 18 ani – 8 lei / persoana Grupuri de minim 20 persoane adulte – 12 lei / persoana Grupuri de minim 20 persoane minore – 5 lei / persoana |
Viscri
Dupa cumpararea unei case in acest sat, de catre printul Charles, a devenit unul dintre locurile preferate de catre turistii din toata lumea. Acestia sunt intampinati cu produse si mancaruri traditionale la pensiunile si restaurantele din acest sat.
Aici se poate vizita Biserica fortificata Viscri si Casa printului Charles. Totodata se poate vizita intreg satul intr-o plimbare, se pot face drumetii prin padure, se pot degusta vinuri si alte preparate pregatite de catre locuitorii satului.
Taxa de intrare pentru biserica fortificata din Viscri este de 12 lei/persoana. Pentru Casa Printului Charles, taxa este de 20 lei/persoana.
In Viscri, pensiunile rustice ofera cazare autentica, cu camere primitoare si mese pregatite in casa, imbinand farmecul traditional cu confortul modern. Experimenteaza caldura ospitalitatii satesti in mijlocul unei atmosfere linistite de la tara.
https://www.booking.com/searchresults.en.html?city=-1174801&aid=2387342&no_rooms=1&group_adults=2